deze week

première

amori fragili.

Claudia en Flavio hebben lange tijd een gepassioneerde relatie maar dan komt een van haar angsten uit als Flavio op een dag intrekt bij een twintig jaar jongere vrouw...
première

lbj.

Wanneer Kennedy wordt vermoord krijgt Johnson het presidentschap in handen geduwd...
première

dorst.

Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid.

bankier van het verzet.

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiele contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang.

film stars don't die in liverpool.

Annette Bening schittert in dit romantische drama als de excentrieke Oscarwinnares Gloria Grahame, de ooit zo geliefde Hollywood-actrice die nu haar dagen slijt in kleine theaters.

de wilde stad.

WFFR tip.
Jaarlijks in cinerama filmtheater: het WILDLIFE FILMFESTIVAL (WFFR). Kom vast in de stemming met deze prachtige docu over stadswild!

phantom thread.

Tien jaar na There Will Be Blood werken regisseur Paul Thomas Anderson en drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day Lewis opnieuw samen.

red sparrow.

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) opgeleid tot een sparrow een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst.

i, tonya.

Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een buitenbeetje met een talent groter dan zichzelf.

the shape of water.

Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is.

black panther.

Marvels Black Panther volgt het verhaal van Challa, die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen.

wild.

In Wild volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn.

the post.

Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en redacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post.

downsizing.

In Downsizing ontdekken Noorse wetenschappers hoe ze als oplossing voor overbevolking mensen kunnen laten krimpen tot een lengte van bijna 13 centimeter. Het plan is om dit in 200 jaar tijd wereldwijd in te voeren.

darkest hour.

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen van zijn zwaarste beproevingen doorstaan.

three billboards outside ebbing, missouri.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama van Martin McDonagh (In Bruges).

call me by your name.

Bijzonder liefdesverhaal: poetisch, delicaat en aangrijpend...

you were never really here.

Beklemmende thriller van Lynne Ramsay met in de hoofdrol Joaquin Phoenix. Was geselecteerd voor de Officiele Competitie en winnaar Beste Acteur en Beste Screenplay van het Filmfestival van Cannes 2017.
kids

early man (nl).

Early Man is de nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep.
kids

ferdinand (nl).

Ferdinand speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje
kids

ted en het geheim van koning midas.

Ted & het Geheim van Koning Midas is een vrolijke animatiefilm met in de Nederlands gesproken versie de stemmen van o.a. Jan Kooijman (Ted).
kids

bob de bouwer: mega machines.

Scoop, Muck en Liftie zijn er helemaal klaar voor om Bob te helpen met de grootste klus die hij ooit heeft gedaan: een dam bouwen en een oude steengroeve veranderen in een waterreservoir voor Lentestad.
naar boven