speciale voorstelling verwacht

cinerama classics 2: the directors.

classic:
christine(1983).

Meesterfilmer John Carpenter maakte met CHRISTINE een bizarre bewerking van Kings boek met de Plymouth Fury in de hoofdrol. Een maand lang op do en zo in cinerama 1!

lengte
110 min
regisseur
John Carpenter
cast
Keith Gordon, John Stockwell, Alexandra Paul

Let op: niet ondertiteld.

'This is a movie that has always stayed with me and still scares the heck out of me when I watch it in the dark. Who knew that even before taking a driver's ed class that cars could scare me? But this isn't just any ordinary car, this is a killer car!'(Kristine op IMDB)

CHRISTINE

Arnold (Arnie) Cunningham en Dennis Guilder zijn twee vrienden en klasgenoten, ze zitten in het laatste jaar van de highschool. Dennis speelt in het footballteam en is populair bij de meisjes. Arnie is een buitenbeentje, een nerd die gepest wordt door de andere leerlingen met name door de pestkop Buddie Repperton en z'n kameraden.

Als Dennis en Arnie op een gegeven moment naar huis rijden ziet Arnie een Plymouth Fury uit 1958 staan op een verlaten erf. Arnie vindt de auto, wat eigenlijk een wrak is, direct geweldig en besluit hem te kopen voor $250,-, ondanks protesten van Dennis die dat veel te veel geld vindt. Christine, zo heet de auto, start wel maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Eenmaal thuisgekomen zijn Arnie's ouders niet blij met de koop die hij gedaan heeft en ze willen Christine niet op de oprit hebben. Hierop besluit Arnie de auto te stallen bij een doe-het-zelf-garage van Will Darnell, daar kan hij Christine ook opknappen. Door Arnie's handigheid ziet de auto er binnen een maandje weer als nieuw uit. De auto heeft echter een abnormale invloed op hem, hij verandert van een gevoelige nerd in een stoere bink. Hij wordt opstandig tegen zijn ouders en slaat het mooiste meisje (Leigh Cabot) van de school aan de haak. Ondertussen ziet hij Dennis steeds minder.

Het blijkt dat iedereen die Arnie dwarszit, of die tussen hem en Christine in wil komen, genadeloos uit de weg wordt geruimd. Dit leidt tot grote bezorgdheid bij Dennis en Leigh, de vriendin van Arnie.

Dennis en Leigh besluiten om de auto te vernietigen, maar dit gaat niet zonder slag of stoot.

online kopen

binnenkort

do 07 juni
zo 10 juni
do 14 juni
zo 17 juni
do 21 juni
zo 24 juni
do 28 juni
zo 01 juli
voorstelling in zaal 1