speciale voorstelling verwacht

cinerama classics 2: the directors.

classic:
full metal jacket(1987).

Kubrick verteld met ongelofelijke precisie het verhaal over Private Joker en Private Pyle twee niet helemaal voor het leger geschikte jongemannen. Een maand lang op do en zo in cinerama 1!

lengte
116 min
regisseur
Stanley Kubrick
cast
Matthew Modine, R. Lee Ermey, Vincent D'Onofrio

Let op: niet ondertiteld.

' There are no villains in this film, only heroic victims. The villains are all off-screen, comfy behind mahogany desks, or dressed for success and giving shrill speeches about how maintaining peace requires war.'  (Lechuguilla on IMDB)

 

Full Metal Jacket is een film van Stanley Kubrick uit 1987. Het verhaal is gebaseerd op de roman The Short Timers van Gustav Hasford. De filmtitel verwijst naar een bepaald type kogel waarin een loden kern omhuld wordt door een koperen coating: de zogenaamde volmantelpatronen.

Full Metal Jacket werd in 1988 genomineerd voor de Academy Award voor het beste bewerkte script, BAFTA Awards voor beste geluid en beste special effects en een Golden Globe voor de beste mannelijke bijrol (R. Lee Ermey).  Na het succes van The Shining in 1980 wilde Kubrick een film maken over de Vietnamoorlog. Het Amerikaanse leger wilde niet meewerken, waardoor hij deze vervolgens geheel in Engeland opnam. Een leegstaande gasfabriek werd omgebouwd tot kapotgeschoten stad en Kubrick liet echte palmbomen en namaakrijstvelden overkomen om Vietnam na te bootsen. Hierdoor duurde het ruim zeven jaar voordat de film in 1987 in de bioscopen verscheen.

online kopen

binnenkort

do 03 mei
zo 06 mei
do 10 mei
zo 13 mei
do 17 mei
zo 20 mei
do 24 mei
zo 27 mei
voorstelling in zaal 1